ELEKTRISCH ONTHAREN

Additional Info

Een ontharingsmethode, die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is het elektrisch epileren. Hierdoor kunnen er geen voedingsstoffen meer naar het haar gaan en vindt er geen haargroei meer plaats. Elektrische epilatie is dus een tijdrovende en niet geheel pijnloze behandeling. Er moet namelijk haartje voor haartje worden gewerkt. Na de behandeling kan de huid tot een paar uur erna rood zien en/of warm aanvoelen. Als dit het geval is kunt u thuis de huid met een koude washand koelen. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon/zonnebank mijden, dit i.v.m de kans op het ontstaan van vlekjes. U wordt behandeld door een gediplomeerde en gecertificeerde specialiste.

Een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zult u ervaren als een hitte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk celletjes die de haar aanmaken, vernietigd worden.

Meeste zorgverzekeraars vergoede elektrisch epileren. (Alleen bij gediplomeerde en gecertificeerde behandelaars komt u in aanmerking voor deze vergoeding)