LASER ONTHAREN

Additional Info

Een nieuwe, zeer uitgeteste behandelmethode om ongewenste haargroei definitief te doen verdwijnen is de revolutionaire "LightSheer Diode Laser", de perfecte oplossing voor ongewenste haargroei! De LightSgeer Diode Laser behandeling is geschikt voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren, voor grotere oppervlakten, zoals de rug of de benen, maar ook voor bijvoorbeeld alleen de bovenlip. In principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet door de zon of zonnebank gebruind is. Een nadeel is dat grijze en witte haren niet behandeld kunnen worden. Dit behandelen we met elektrisch ontharen.

De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Voorafgaand aan een behandeling met de LightSheer Diode Laser vindt altijd een uitgebreid intake gesprek plaats. Zo kan het te behandelen gebied precies worden aangegeven, een eventuele testpatch worden uitgevoerd, de prijs per behandeling worden beoordeeld, de mogelijkheden van vergoedingen worden besproken en alle vragen van de patiënt worden beantwoord. Vier tot zes weken voor de behandeling wordt het gebruik van zonnebank of zonnebaden afgeraden. De huid moet zo min mogelijk pigment bevatten, dan is de behandeling het meeste effectief. Ook mag vier tot zes weken voor de behandeling niet meer onthaard worden d.m.v. harsen of epileren. Scheren of knippen mag wel. Zo blijft de haarschacht intact en deze zorgt voor de absorptie van het licht. De patiënt moet zelf de haren 24 uur voor de behandeling scheren. Zo zijn de haren het kortst en is de huid niet meer geïrriteerd van het scheren. Voor de behandeling wordt een speciale bril opgezet om de ogen te beschermen tegen het felle licht. Op het te behandelen gebied wordt een dikke laag verkoelende gel aangebracht. Dit om de huid te koelen en voor de geleiding van het licht. De behandelkop van het apparaat wordt op de huid gezet en er wordt een flits van 100 milliseconden gegeven. De huid bereikt nu een temperatuur van 70°C, dit zal ervaren worden als een prikkelend gevoel. Zo wordt het hele gebied behandeld. Na de behandeling zijn de haren niet weg, maar moeten nog uit de huid groeien. Dit proces duurt ongeveer twee weken. Behandelingen met de LightSheer Diode Laser vinden om de vier weken plaats. Het gemiddelde aantal behandelingen ligt tussen de vijf en acht. Over het algemeen reageert lichaamsbeharing sneller op de behandeling dan gezichtshaar. Behandelingen voor het lichaam vinden om de acht weken plaats. Meer weten? Kom voor een gratis intake gesprek.

De laser behandeling in het gezicht worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars. (Alleen bij diplomeerde en gecertificeerde behandelaars komt u in aanmerking voor deze vergoeding)