Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 272 niet laden

Orthomoleculaire voeding

Additional Info

Orthomoleculaire voeding en LavieSage

In 1968 introduceerde prof. dr. Linus Pauling, chemisch ingenieur en hoogleraar, de orthomoleculaire geneeskunde in het tijdschrift Science, waar hij de volgende definitie gaf:

Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.

De term "orthos" komt uit het Grieks en betekent: "juist", "recht" of "gezond". "Moleculair" staat voor molecuul. De orthomoleculaire voeding streeft er naar de lichaamscellen in optimale hoeveelheden te voorzien van de benodigde voedingstoffen.

Het centrale idee van de orthomoleculaire voeding is dat er verschil gemaakt kan worden tussen lichaamseigen stoffen die het lichaam ondersteunen en het lichaamseigen natuurlijke genezingsproces stimuleren en lichaamsvreemde stoffen die afweerreacties van het lichaam zouden oproepen.

Orthomoleculaire therapeuten streven naar zogenoemde "optimale" concentraties voedingsstoffen in het lichaam die men probeert te bereiken met doseringen die vaak ver boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden uitkomen.

Er zijn drie stappen in het proces om het voedingspatroon aan te passen:

  • Bewustwording van het feit dat voeding maakt wie we zijn of willen zijn
  • Kennis vergaren van orthomoleculaire voeding
  • Toepassen van kennis of te wel het stapsgewijs invoeren van een dagelijks orthomoleculair voedingspatroon

Gecombineerd met voedingssupplementen van LavieSage en de samenstelling van de toegepaste nutriënten zijn gericht op een synergetisch effect en komen tot hun recht in combinatie met een gezond en uitgebalanceerder levensstijl

Voor meer informatie:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> E-mail of 020-6007377 /06-18723493