Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 272 niet laden

Pigmentvlekken

Additional Info

Pigmentvlekken op de huid worden veroorzaakt door een teveel aan pigment. Er ontstaan donkere bruine plekjes op het lichaam. De zon is vaak de boosdoener als oorzaak van pigmentvlekken. Daarom zien we pigmentvlekken vooral voorkomen in het gezicht en op de handen. Deze worden het vaakst blootgesteld aan zonlicht. Dat wil echter niet zeggen dat het gezicht en de handen de enige plekken zijn waar ze kunnen voorkomen. Ook op andere delen kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Oorzaak

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van de huid, maar ook voor de kleur van je haar en bijvoorbeeld de iris van de ogen. Pigment heeft een beschermende functie. Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV-licht. Hierdoor ontstaat het bruine kleurtje op de huid. Zonnen is in feite niks anders dan het aanmaken van meer pigment. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. De pigmentvlekken oorzaak nummer 1 is dan ook zonlicht. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. Een pigmentvlek is geboren.Een andere pigmentvlekken oorzaak is ouderdom. Dan worden de plekken ouderdomsvlekken genoemd. Een moedervlek of sproetjes zijn bijvoorbeeld ook voorbeelden van een opeenhoping van pigment door de pigmentcellen.

    Doormiddel van dermabrasie, Glycolzuur/ fruitzuur, TCA peeling kunnen we de pigmentvlekkenen ouderdoms vlekjes doen vervagen en zelfs doen verdwijnen. Informeer naar de mogelijkheden'.